Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Αξιότιμοι κύριοι, 

Σας αποστέλουμε αυτή την επιστολή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο χειρισμού της εταιρείας στο θέμα που προέκυψε με την μέχρι τον Ιούνιο του 2010 μη καταβολή του επιδόματος στους έχοντες πτυχία ξένων γλωσσών (τεχνικούς Η/Υ μέσω σχολών).

Αναλυτικότερα, τον περασμένο Μάρτιο, έπειτα από την παρέμβαση του σωματείου η εταιρεία αναγνώρισε ότι δεν καταβάλλονταν το επίδομα ξένων γλωσσών (5%) στους τεχνικούς (όπως αναφέρεται στην συλλογική τους σύμβαση) διότι δεν είχαν προσκομίσει τα πτυχία τους στην εταιρεία.Μετά από την παρέμβαση μας λοιπόν το τμήμα ανθρωπίνων πόρων ανέλαβε να ειδοποιήσει τους δικαιούχους να προσκομίσουν τα έγγραφα έτσι ώστε να τους καταβάλλεται το επίδομα από εκείνη τη στιγμή, καθώς και να τους δοθούν αναδρομικά για το προηγούμενο διάστημα. Οι υπάλληλοι πληρωθήκαν κανονικά το επίδομα τους ωστόσο τα χρήματα που δοθήκαν ως αναδρομικά φανήκαν μάλλον λίγα. Έπειτα από ερώτηση μας στον εκπρόσωπο της εταιρείας σε θέματα του σωματείου κ. Μπρίνια, η απάντηση ήταν ότι τα χρήματα που πληρωθήκαν αφορούσαν σε ολόκληρο το 2009 και στους μήνες του 2010 μέχρι τον Ιούνιο. Αυτό μας οδήγησε σε νέα ερώτηση , όμως οι απαντήσεις δεν μας ικανοποίησαν και ζητήσαμε ανάλυση. Η απάντηση ήταν ότι τελικά έχει γίνει κάποιο λάθος από το σύστημα και δεν έχουν δοθεί καθόλου χρήματα για ολόκληρο το 2009. Όπως είναι προφανές τέτοια λάθη δεν αρμόζουν ούτε στο μέγεθος ούτε στο κύρος της εταιρείας. 

Είναι αυτονόητο ότι παρόμοια περιστατικά εκτός ότι δημιουργούν παρεξηγήσεις μπορεί και να ζημιώσουν την εταιρεία, κάτι που δεν το θέλει κανείς. 

Εκ της διοικήσεως του σωματείου

Ο Πρόεδρος
Βασίλειος Μπέκας