Το παρακάτω κείμενο είναι η απάντηση του Σωματείου μας, στην επιστολή διαμαρτυρίας που μας απέστειλε η διοίκηση της εταιρείας Πλαίσιο Computers Α.Ε.Β.Ε., γύρω από το θέμα του ονόματος του εντύπου “Ενημέρωση Μάχης”. Το έντυπο αυτό έχει σαν βασικό του σκοπό την τόνωση των συναδελφικών δεσμών, την ενημέρωση και αφύπνιση, την δημιουργία ενός ελεύθερου βήματος, όπου οι απόψεις θα μπορούν καταγράφονται, να γίνονται παράγοντες συσπείρωσης αλλά και αντιτρομοκράτησης των εργαζομένων μπροστά στην πρωτόγνωρη κρίση που περνάει η χώρα μας.

Προς:
Διοίκηση της Εταιρείας Πλαίσιο Computers Α.Ε.Β.Ε.

Απάντηση στην επιστολή διαμαρτυρίας σας προς το Σωματείο μας

Αξιότιμοι κύριοι,

Με μεγάλη μας χαρά είδαμε ότι διαβάσατε την «Ενημέρωση Μάχης» (την δική μας Ενημέρωση Μάχης). Επίσης μας χαροποιεί το ότι αποστείλατε εγγράφως επιστολή, έστω και διαμαρτυρίας στο Σωματείο μας και φυσικά για το ότι μας δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε την όποια σύγχυση υπάρχει ανάμεσα στα δύο αυτά έντυπα.

Η «Ενημέρωση Μάχης» δεν ήρθε για να μπερδέψει τους εργαζόμενους, κάθε άλλο. Η μάχη στην οποία αναφέρεται το δικό μας έντυπο πιθανότατα δεν έχει καμία με την δική σας. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η δική σας μάχη, ο δικός σας πόλεμος...Αυτό που είναι ο σκοπός μας είναι να συνειδητοποιήσουν οι συνάδελφοι μας, ότι αυτό που βιώνουμε, δεν είναι μια μάχη ανάμεσα τους. Ούτε μια μάχη με τους εργαζομένους των άλλων εταιρειών. Δεν είναι μια μάχη που κάποιος πρέπει να κερδίσει τον άλλο. Μια μάχη που κάποιος (ο τελευταίος στο πρωτάθλημα ίσως;) πρέπει να “πεθάνει” για να “ζήσει” ο άλλος. Δεν θα 'πρεπε τουλάχιστον να είναι μια τέτοια μάχη. Αρκετά με την ανθρωποφαγία! Κανέναν εργαζόμενο δεν πρέπει να τον εκφράζει το παραμύθι του “ο θάνατος σου - η ζωή μου”. Είναι ολοφάνερες πλέον, στον καθένα οι συνέπειες αυτής της λογικής στην Ελλάδα της κρίσης.

Το newsletter που εσείς αποστέλλετε με την ίδια ονομασία, απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηριστεί ενημερωτικό. Πρόκειται για ένα έντυπο οδηγιών (αλλαγές στα ράφια, στις τιμές, προσφορές, ακόμα και λεκτικά για το πως θα πρέπει οι εργαζόμενοι στα καταστήματα, να λένε χρόνια πολλά, καλημέρα ή πως να προσφέρουν μελομακάρονα στους πελάτες) και το κατά πόσο αυτό επιτυγχάνει τον σκοπό τον οποίο υποστηρίζετε πως έχει (δηλαδή την βελτίωση της καθημερινής εργασίας και την ανάπτυξη της συνεργασίας και επικοινωνίας διεύθυνσης-προσωπικού και μεταξύ των εργαζομένων), δεν είναι κάτι που απαραίτητα συμφωνούμε, αλλά σαφώς θα επιθυμούσαμε να τα καταφέρει από δω και πέρα, ακόμα και με αφορμή την δική μας έκδοση. Βέβαια κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί με μεθόδους που προσεγγίζουν τους εργαζόμενους σαν στατιστικές και αναφορές στις σελίδες του, που αναφέρουν ως φυσιολογική υποχρέωση τους, την επέκταση του ήδη εξοντωτικού (10ωρου, 12ωρου, σπαστού) ωραρίου τους σε περιπτώσεις που οι πελάτες βρίσκονται στα καταστήματα πριν το άνοιγμα ή το κλείσιμο.Φυσικά ένα έντυπο οδηγιών έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά όπως είναι λογικό οφείλει να ακολουθεί τις εκάστοτε συνθήκες και πολύ φυσικά, μπορεί σήμερα να έχει το τάδε όνομα, ενώ αύριο το δείνα.

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας να μοιραζόμαστε, με έντυπο τρόπο, τις ιδέες και τις ανησυχίες μας, με τους συναδέλφους αλλά και με όποιους τρίτους δείχνουν ενδιαφέρον γι' αυτές. Η ενημέρωση των συναδέλφων, είναι το μείζον θέμα για το Σωματείο μας. Το όνομα “Ενημέρωση Μάχης”, αλλά και οποιοδήποτε όνομα, δεν μπορεί να σταθεί πάνω από το περιεχόμενο του εντύπου μας. Ούτε θα επιθυμούσαμε να είναι αντικείμενο διαμάχης με την εταιρεία. Επιφυλασσόμαστε ωστόσο για τα νόμιμα δικαιώματα μας γύρω από το θέμα.

Η επιστολή σας όμως, ενώ έχει στόχο την αποφυγή σύγχυσης, σε κάποια σημεία φαίνεται να μην τα καταφέρνει. Η διαπίστωση σας (που φυσικά είναι η άποψη σας και δεν σας ζητήθηκε ουδέποτε και με κανένα τρόπο) ότι το έντυπο μας “(...) αναλώνεται σε συνδικαλιστικά ζητήματα, αλλά και πολιτικές τοποθετήσεις συγκεκριμένης κατεύθυνσης”, μοιάζει να έχει κάποια στόχευση. Ξεκαθαρίζοντας αρχικά ότι οποιαδήποτε έκφραση άποψης γύρω από την κοινωνία και τον τρόπο λειτουργίας της είναι ούτως ή άλλως μια πράξη πολιτικού περιεχομένου, θα θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα γεγονός που έλαβε χώρα στις αποθήκες της εταιρείας πριν σχεδόν 2 μήνες. Ο λόγος που αναφερόμαστε σε ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός, είναι και η δική μας επιθυμία να μην δημιουργείται σύγχυση στους εργαζομένους της εταιρείας αλλά και η απορία μας γύρω από το τι εσείς θεωρείτε συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Την Τρίτη 30 Οκτωβρίου στον χώρο των αποθηκών βρέθηκαν εκπρόσωποι από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ο.Χ.Μ.Γ.Ε.), τουλάχιστον όπως αυτοί συστήθηκαν, για να μιλήσουν στο τμήμα χειριστών κλαρκ της εταιρείας. Το τι αυτοί είπαν στους εργαζομένους δεν είναι του παρόντος, αν και κατα γενική ομολογία, ο λόγος τους δεν θύμιζε λόγο συναδέλφων και κανείς από τους ακροατές δεν έγινε σοφότερος μετά από αυτόν...

Ωστόσο εγείρονται αρκετά ερωτήματα γύρω από αυτήν την παρουσία. Η συγκεκριμένη Ομοσπονδία, ήρθε στον χώρο των αποθηκών ύστερα από πρόσκληση της εταιρείας; Ήρθε μετά από δικό της αίτημα και αν ναι, ποιος το έκανε δεκτό; Ήρθε μετά από αίτημα των χειριστών που δουλεύουν στην εταιρεία μας; Αν ανοίξουμε περισσότερο το πλάνο, θα δούμε ότι τα ερωτήματα γίνονται ακόμα πιο έντονα. Λίγο καιρό πριν η εταιρεία, είχε δεχτεί ένα αίτημα για μια συνάντηση από την ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ι.Υ.Ε.), ένα αίτημα το οποίο είχε και την δική μας συγκατάθεση. Η διοίκηση της εταιρείας μέσω του κ. Μπρίνια, επί της ουσίας δεν το έκανε δεκτό, αφού μέχρι και σήμερα δεν απάντησε.

Η Ο.Ι.Υ.Ε. βέβαια δεν είναι μια οποιαδήποτε Ομοσπονδία. Εκτός του ότι το Σωματείο μας είναι μέλος της, είναι και η Ομοσπονδία με την οποία ο Σ.Ε.Λ.Π.Ε., η εργοδοτική οργάνωση στην οποία συμμετέχει και ο κ. Γεράρδος, υπέγραφε μέχρι και πέρυσι μαζί της κλαδικές συμβάσεις.

Η άρνηση της αυτή, έρχεται να προστεθεί στο προ διετίας, προφορικό αίτημα του Σωματείου μας να παρευρεθεί στους χώρους εργασίας των αποθηκών η ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΚΣΚΑΠΤΙΚΩΝ & ΑΝΥΨΩΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, πρωτοβάθμιο σωματείο το οποίο εδρεύει στην Ελευσίνα και που αρκετοί συνάδελφοί μας χειριστές είναι μέλη του. Το αίτημα μας είχε απορριφθεί. Τι μεσολάβησε όμως στα δύο αυτά χρόνια ώστε να γίνει μια επίσκεψη από ένα συνδικαλιστικό όργανο; Δεν θα έπρεπε το συνδικαλιστικό όργανο που υπάρχει στην εταιρεία, το Σωματείο μας δηλαδή, να ενημερωθεί γύρω από την επίσκεψη ενός άλλου συνδικαλιστικού οργάνου στους χώρους αυτής; Μπορούν άραγε συνδικαλιστικά όργανα να μιλούν στους εργαζόμενους εν ώρα εργασίας; Και αν ναι, ποια; Το δικό μας Σωματείο μπορεί να κάνει το ίδιο; Κάτι τέτοιο δεν προκαλεί άραγε σύγχυση στους εργαζόμενους;

Άραγε ποιος ήταν ο σκοπός; Τι ακριβώς είχαν στο νου τους οι εμπνευστές αυτής της πρωτοβουλίας; Ποιος συμβούλεψε με αυτόν τον τρόπο; Ποιος ο λόγος αυτών των διακρίσεων; Έχει να κάνει με τον βαθμό συμπάθειας προς συγκεκριμένους συνδικαλιστές; Υπάρχουν οι ευπρόσδεκτοι και οι ανεπιθύμητοι; Ποίος το κρίνει αυτό; Είναι ένας τρόπος να ασκηθεί κάποιου είδους επιρροή; Μήπως έχει να κάνει ακόμα και με ζήτημα πολιτικής ή και κομματικής προτίμησης; Υπάρχει συγκεκριμένη κατεύθυνση σε αυτή την ενέργεια;

Αυτή η σκέψη είναι δυστυχώς πολύ άσχημη. Ειδικά την στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση. Σε κρίση διαρκείας. Σε πολιτική πόλωση και με μια έντονη τάση επαναπολιτικοποίησης του πληθυσμού να βρίσκεται σε εξέλιξη. Για να είμαστε δίκαιοι, η εταιρεία δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες, αλλά βέβαια και οι εποχές που ζούμε δεν είναι συνηθισμένες από όποια πλευρά και αν το δεις...

Μια τέτοια ενέργεια, όπως και οι πρόσφατες προσπάθειες παρέμβασης στο έργο αλλά και προσπάθειας επιρροής σε μέλη του Σωματείου μας στον χώρο των αποθηκών από συγκεκριμένο διοικητικό σαφώς και δεν είναι συνηθισμένες. Όπως και να χει, οι εργαζόμενοι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται σύμφωνα με τα συμφέροντα του καθενός, ούτε να χειραγωγούνται ή να πιέζονται άμεσα ή έμμεσα.

Τέλος, το πνεύμα συνεργασίας που πρέπει να διέπει τις σχέσεις ημών και υμών, όπως υποστηρίζετε, είναι κάτι στο οποίο αναφερόμαστε σε κάθε ανακοίνωση του Σωματείου μας, εδώ και σχεδόν ένα χρόνο και δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχει διαφωνία μεταξύ μας στον ορισμό της.

συνεργασία (η) : 1. το να εργάζεται κανείς από κοινού με άλλον ή άλλους για την επίτευξη κοινού στόχου. 2. η ανάπτυξη σχέσεων αλληλοβοήθειας μεταξύ ατόμων ή ομάδων που έχουν κοινούς στόχους. (πηγή: Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γ. Μπαμπινιώτη)

Η συνεργασία προϋποθέτει διάλογο και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Αν θεωρείτε ότι η μέχρι τώρα στάση σας εμπίπτει στον παραπάνω ορισμό, θα σας καλούσαμε στα πλαίσια της καλής πίστης να τον επανεξετάσετε ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις που δημιουργούν σύγχυση αλλά και για να δημιουργηθεί γόνιμο έδαφος για τον κοινό σκοπό όλων (θέλουμε να πιστεύουμε), ο οποίος δεν είναι άλλος από την μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία της εταιρείας και των εργαζομένων της.

Το Δ.Σ. Του Σωματείου